Samovarda Bakı düşbərəsi

Düşbərənin bişirilməsi üçün hansı ərzaqlardan istifadə olunur?

1386 izlənmə

Paylaş

 

14

Teymur Şıxəliyev

Kulinariya

Paylaşılma tarixi

19 yanvar 2014 15:09

Bugün hazırlayacağımız yemək samovarda Bakı düşbərəsidir.  Düşbərə haqqında sizə məlumat verim. Yunanıstanda bu yeməyi bişirməklə qızıl medal almışam. Hamıya maraqlı gəldiki, mən niyə düşbərəni məhz   samovarda bişirdim. Çünki, bunun tarixi olduğu üçün mən onu bu şəkildə bişirdim. Qədim dövrlərdə qazdan istifadə olunmurdu və məhz samovarda bişirməklə 21 əsr üçün təqdimat etdim.  Düşbərəni hazırlamaq üçün ilk öncə onun xəmirini hazırlayacağıq.  Xəmiri üçün 500 qr un, 1 stəkan su, 1 yumurta, 0,5 çay qaşığı duz, İçini hazırlamaq üçünsə 200 qr qoyun əti, 70 qr soğan, zövqə görə duz və istiot istifadə olunur.

Etiketlər :